tiistai 1. syyskuuta 2015

Etelä-Konnevesi

Kansallispuistojen uusin tulokas, Rautalammin Etelä-Konnevesi, tarjoaa toistaiseksi vain yhden merkityn reitin. Se ohjaa Kalajavuorelle jyrkkää nousua ja kiertää kauniin lammen, jonka rannalla on myös laavu. Nousu on todella jyrkkä, mutta loivaksi mainostettu toinen rinne oli sekin varsin haastava laskeutua. 



Retkikaveri oli käynyt vuorella aiemminkin ja kertoi reitin kulkeneen vuosi sitten toista, oikeasti loivaa, rinnettä alas. Nyt emme kuitenkaan nähnyt kuin yhden vaihtoehdon, joka tosin ohjasi lampeen laskeutuvan korkean jyrkänteen reunan maisemi ja pudotusta ihastelemaan. Paluumatkalla löytyi kaikenlaista kuvattavaa ja ihasteltavaa synkästä ja tiheästä hämähäkinseitistä kirkkaana loistavaan punaiseen puolukanvarpuun. 



Reitti taisi olla muutaman kilometrin pituinen ja ehdottomasti kipuamisen arvoinen. Lyhyellä reitillä ei myöskään ollut tylsiä pitkiä taipaleita, vaan kulku oli kiinnostavaa ja haastavaa lähes koko matkalta. Autoa ei kyllä kannata jättää opasteiden mukaiseen paikkaan, sillä siitä on vielä pitkä matka tylsää hiekkatietä pitkin reitin alkupäähän. Kannattaa siis jatkaa vielä leirikeskuksen kohdalta oikeaan ja ajaa niin pitkälle kuin tietä riittää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti